اهمیت پیروزی بر سوریه؛ تاثیر در سیدبندی!
تیم ملی فوتبال ایران در حالی سهشنبه در ورزشگاه آزادی به مصاف تیم ملی سوریه میرود که بسته نگه داشتن دروازه و پیروزی در این دیدار دو اتفاق مهم برای ملیپوشان و کارلوس کیروش به شمار میرود.
به گزارش پیروزی دیلی، تیم ملی موفق شده در بازیهای مرحله انتخابی جام جهانی 2018 روسیه 12 بازی بدون شکست و هزار و 108 دقیقه بدون گل خورده به مسابقات ادامه بدهد. در صورتی که تیم ایران موفق شود مقابل سوریه هم دروازهاش را بسته نگه دارد، به رکوردی تاریخی خواهد رسید. به این شکل که تیم ایران در مرحله نهایی انتخابی جام جهانی بدون گل خورده راهی مرحله اصلی مسابقات شده و به رکورد نیز به هزار و 198 دقیقه بدون گل خورده میرسد.
این موضوع از نظر حفظ رکورد اهمیت بالایی برای ملیپوشان و کارلوس کیروش خواهد داشت. از سوی دیگر تیم ملی در دیدار مقابل سوریه که اتفاقاً انگیزه بالایی برای پیروزی مقابل ایران و صعود احتمالی به جام جهانی دارد، به پیروزی نیازمند است. به این دلیل که 10 آذرماه قرعهکشی مسابقات جام جهانی 2018 روسیه در مسکو انجام خواهد شد. هدف بعدی کارلوس کیروش در تیم ملی صعود این تیم به مرحله دوم جام جهانی است که در صورت قرار گرفتن ایران در سید سوم قرعهکشی جام جهانی، مسیر تیم ملی برای رقم زدن چنین اتفاقی هموارتر خواهد شد.
سیدبندی قرعهکشی رقابتهای جام جهانی براساس آخرین رنکینگ فیفاست و با توجه به اینکه دیدار ایران و سوریه آخرین بازی رسمی تیم ملی پیش از جام جهانی خواهد بود، میتواند نقشی تعیینکننده در رتبه ایران داشته باشد. از همینرو برتری پرگل نیز میتواند شانس ایران را برای صعود بیشتر در رنکینگ فیفا و قرار گرفتن در سید سوم قرعهکشی جام جهانی بیشتر کند.
رتبه ایران در آخرین رنکینگ فیفا رده بیست و چهارم است و این تصور اشتباه است که با قرار گرفتن در این رتبه یا رتبه بالاتر ، ایران در سید سوم مسابقات جام جهانی 2018 روسیه حضور خواهد داشت. گروهی که ایران در آن قرار می گیرد هیچ ارتباطی به رنکینگ فیفا ندارد. از رنکینگ فیفا صرفا جهت انتخاب سرگروه، گروه های هشت گانه استفاده خواهد شد و سایر تیم ها از رتبه جهانی خود نه بهره ای خواهند برد و نه متضرر می شوند. فرمولی که برای سیدبندی مسابقات جام جهانی روسیه در نظر گرفته شده به این صورت است که هفت تیم برتر رنکینگ بین المللی فیفا به عنوان سرگروه انتخاب خواهند شد و بیست و چهار تیم دیگر براساس تنوع قاره تقسیم می شوند، کشورهای اروپایی راه یافته در یک گلدان قرار می گیرند.
سیدبندی جام جهانی 2018 به صورت زیر است:
- سید اول: سرگروه ها ( روسیه میزبان جام و هفت تیم برتر رنکینگ فیفا)؛
- سید دوم: تیم های اروپایی؛
سید سوم: کشورهای آسیایی با کشوهای آمریکای جنوبی و کونکاکاف؛
سید چهارم: کشوهای آفریقایی با سایر کشورهای آمریکای جنوبی و کونکاکاف.
* نکته ای که درباره کشورمان حائز اهمیت است این است که اگر رتبه ایران در رنکینگ فیفا 20 باشد یا دویست در سید سوم قرار می گیرد.
فیفا به غیر از سید اول که میزبان و هفت تیم برتر رنکینگ فیفا را در آن قرارداده است ، سایر کشورها را براساس تنوع قاره سید بندی کرده که منطقی به نظر می رسد تا دو تیم هم قاره ای رو در روی هم قرار نگیرند.
درنهایت ادب و احترام