به بهانه خداحافظی سومین کاپیتان تاریخ پرسپولیس/مروری بر افتخارات جعفر کاشانی

به بهانه خداحافظی سومین کاپیتان تاریخ پرسپولیس/مروری بر افتخارات جعفر کاشانی

جعفر کاشانی مدافع و کاپیتان محبوب پرسپولیس روز 27 آذر 1353 در امجدیه کفش های خود را آویخت.

اختصاصی پیروزی دیلی،در آخرین روز لیگ دوم تخت جمشید، کاپیتان سرخپوشان که ان روزها 32ساله بود در پایان بازی پرسپولیس و استقلال از فوتبال خداحافظی کرد. این بازی با برتری دو بریک پرسپولیس به پایان رسید. گل های سرخپوشان را صفر ایرانپاک و اسماعیل حاج رحیمی پور به ثمر رساندند.



خداحافظی کاپیتان پرسپولیس

در ابتدای مسابقه جعفر کاشانی با بازوبند کاپیتانی پرسپولیس پای به میدان مسابقه گذاشت تا  برای آخرین بار یارانش را رهبری  کند. البته او دو هفته قبل از برگزاری این دیدار همگان را از تصمیمش باخبر می کند. در ابتدا مسئولان باشگاه با خداحافظی زود هنگام او مخالفت می کنند، اما کاشانی که تصمیم خود را گرفته در پایان فصل که با نائب قهرمانی سرخپوشان همراه بود  با پیراهن پرسپولیس از فوتبال خداحافظی می کند. او در حالی که با چشمانی گریان با هواداران و سکونشینان امجدیه وداع می کند بناگاه از سوی بازیکنان دو تیم بر دوش قرار می گیرد تا دوشادوش یارانش دور افتخار بزند.

 هر چند تصاویر زیادی از آن روز باقی نمانده اما آنچه از این بازی به ثبت رسیده روایتگر یک روز تاریخی است که پس از حدود چهل سال هنوز تماشایی است.  تصویر بالا یکی از زیباترین بخشهای تاریخ فوتبال باشگاهی ما است. بزرگانی همانند ناصر حجازی،  جوادالله وردی، بهرام مودت و همچنین علی پروین که کمی دورتر به فکر فرو رفته و آخرین لحظات حضور کاپیتان را مشاهده می کند و در کنارش گوشه تصویر کاپیتان رقیب و دوست صمیمی علی جباری دیده می شوند.  به اعتقاد اکثر کارشناسان کاشانی حداقل تا 3 سال دیگر قادر به بازی در سطح اول فوتبال ایران بود و توان این را داشت که باز هم در پرسپولیس و تیم ملی بازی کند.

 

دیدار یادبود جعفر کاشانی

جعفر کاشانی از معدود بزرگانی است که به پاس سالها تلاشش از سوی باشگاه پرسپولیس با یک دیدار یادبود از دنیای بازیگری بدرقه شد. مسئولان باشگاه در صدد جلب نظر باشگاهی بودند که در این دیدار حریف پرسپولیس باشد. در همان روزها باشگاه ملوان نیز تصمیم به برگزاری یک دیدار به احترام بهمن صالح نیا کاپیتان تیمش بود و پس انجام مکاتباتی میان دو باشگاه نهایتا تصمیم گیری می شود که دیدار یادبود هر دو همزمان به صورت رفت و برگشت برگزار شود به احترام جعفر کاشانی چند تن از دوستان و همبازیان سابق او که کفشها را آویخته بودند باز به میدان آمدند تا این دیدار زیبایی های دو چندان یابد .

 

مروری بر سوابق ورزشی کاشانی

مدافع میانی سالهای دور پرسپولیس فوتبال خود را از باشگاه فوتبال شاهین تهران شروع و پس از انحلال این باشگاه در سال 1347 به تیم پرسپولیس پیوست. اولین حضور جعفر کاشانی در ترکیب پرسپولیس به یک دیدار دوستانه برابر تاج در روز 16 فرورودین 1347 بر میگرد که اولین بازی رسمی تاریخ پرسپولیس و استقلال است. این بازی در نهایت با نتیجه مساوی  بدون گل مساوی به پایان رسید. کاشانی تا تا پایان دوران ورزشی اش(یک سال نیز در پیکان توپ زد) در پرسپولیس باقی‌ماند و سومین کاپیتان تاریخ این تیم شد.

  یکی از اتفاقات جالب دوران بازیگری کاشانی تجربه دروازه بانی او در ترکیب پرسپولیس در سال 47 است. در پی  اختلاف عزیز اصلی با مدیریت باشگاه و نبودن دروازه بان ذخیره تیم، پرویز دهداری از وی  در درون دروازه استفاد برد که برخلاف تصور، بسیار درخشان و مسلط از دروازه  پرسپولیس  حراست  کرده و پرسپولیس با 5 گل پیروز شد. 

 

قهرمانی تورنمنت پنج جانبه انتخابی جام باشگاههای آسیا دستاورد بزرگی است که جعفر کاشانی و یارانش با پیراهن پرسپولیس در اولین سال حضور در این تیم بدست می آورند دستاوردی که با تدارک ضعیف و دیر هنگام تیم برای اعزام بمسابقات در خاور دور براحتی از کف رفت تا فرصتی بزرگی را برای یک فتح آسیایی از دست بدهند . قهرمانی بازیهای آسیایی آخرین افتخار جعفر کاشانی در تیم ملی ایران است بدین ترتیب شهریور 1353 او به هفت سال حضور موفق خود پایان می دهد؛ 7سالی که در آن دو بار قهرمانی آسیا ، یکبار صعود به المپیک و قهرمانی بازیهای آسیایی و چندین قهرمانی در تورنمنت های مختلف دیده می شود .

افتخارات جعفر کاشانی:

شاهین

قهرمان آموزشگاههای تهران 1342

قهرمان جام حذفی تهران  1342

قهرمان باشگاههای تهران  1344

تیم ملی

قهرمان جام ملتهای آسیا  1347

عنوان سوم ارتشهای جهان  1348

قهرمان جام منطقه ای 1349

قهرمان جام کوروش کبیر 1350

صعود به المپیک مونیخ  1351

قهرمان جام ملتهای آسیا  1351

حضور در جام جهانی کوچک 1351

حضور در المپیک مونیخ 1351

پیکان

قهرمان باشگاههای تهران  1348

قهرمان جام دوستی  1348

پرسپولیس

قهرمان جام منطقه ای  1350

قهرمان جام تخت جمشید  1352

 

 

 

 شیوا دورانگر

 

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی