تغییر سیاست مدیریتی پرسپولیس از بیتدبیری تا دیپلماسی
با تغییر مدیریت باشگاه پرسپولیس، به نظر میرسد سیاست سندسازی و ادعاهای خلاف واقع جای خود را به دیپلماسی برای حل مسائل داده است.
به گزارش پیروزیدیلی و به نقل از ایسنا، داستان جدایی طارمی از ریزهاسپور و بازگشتش به پرسپولیس با شکایت باشگاه ترکیهای وارد فاز جدیدی شد تا این که در نهایت فیفا علاوه بر صدور حکم محرومیت ۴ماهه برای مهاجم پرسپولیس و البته پرداخت جریمه نزدیک به ٧۵٠هزار دلاری، باشگاه پرسپولیس را نیز از دو پنجره نقلوانتقالات محروم کرد.
بلافاصله پس از صدور این حکم، علی اکبر طاهری که مدیریت پرسپولیس را در اختیار داشت، کمیته حقوقی باشگاه را مامور کرد تا هرچه سریعتر به این حکم به دادگاه عالی ورزش اعتراض کنند، چرا که اعتقاد داشت حکم محکومیت پرسپولیس و البته جریمه سنگین در CAS میشکند. نکته جالب در آن مقطع این بود که وکلای پرسپولیس برای دادگاه عالی ورزش هم مستندات محکمه پسندی ارائه نکردند و به همین خاطر همگان میدانستند مدیران پرسپولیس در این پرونده مرتکب تخلف شدهاند و فیفا حکم محرومیت را تعلیق نمیکند.
با جدایی طاهری و نشستن حمیدرضا گرشاسبی بر صندلی مدیریت پرسپولیس، به طور کلی شاهد تغییر سیاست به سمت دیپلماسی و گفتوگو بودهایم. سرپرست جدید باشگاه که میدانست مدیران قبلی چه تخلفی مرتکب شدهاند به جای سندسازی و استخدام وکلای مختلف برای اثبات ادعاهای دروغین باشگاه، یه ترکیه سفر کرد تا در دیدار با مدیران باشگاه ریزهاسپور، راه حل دیپلماسی را برای حل مشکل پرسپولیس در پیش بگیرد. این اتفاق نشان میدهد گرشاسبی با بررسی همه جانبهی مسائل متوجه شده دست به دامن CAS شدن نه تنها سودی برای پرسپولیس ندارد بلکه فقط هزینه در پی خواهد داشت.
البته از نتیجه جلسه گرشاسبی با مدیران ریزهاسپور هنوز خبر رسمی از سوی باشگاه منتشر نشده اما به نظر میرسد مدیران باشگاه تهرانی موفق شدهاند برای پرداخت غرامت به باشگاه ترک تخفیف بگیرند.
دربارهی محرومیت باشگاه از دو پنجره نقلوانتقالات هم با توجه به این که رای به خاطر تخلف باشگاه پرسپولیس از سوی فیفا صادر شده، به نظر میرسد حتی با رضایت ریزهاسپور هم این محرومیت تغییری نکند. البته چه بسا اگر از همان ابتدا که این باشگاه ترکیهای قصد شکایت داشت طاهری به جای سندسازی به راهحل دیپلماسی روی آورده بود، الان شاهد محرومیت باشگاه پرسپولیس و جریمه سنگین این باشگاه هم نبودیم.
به نظر میرسد چرخش پرسپولیس از سیاست بیتدبیری و بیخیالی به گفتوگوی مستقیم در حل مناقشات خارجی فوتبالی راهی موثر و مفید در برون رفت از مشکلات باشد. امید است که این نگاه برای حل همه مناقشات فوتبالی ایران به انجام برسد تا مشکلات ساده با چالشهای بزرگ فوتبال به خوبی مدیریت و با کمترین اثر سوء به سرانجام برسد.