رونالدو چگونه میتواند از احتمال رفتنش پشت میلهها بکاهد؟
اتهامات نسبت داده شده به مهاجم پرتغالی تیم فوتبال رئال مادرید، آینده زندگی شخصی و حرفهای او را در هالهای از ابهام قرار داده است.
به گزارش پیروزیدیلی، کریستیانو رونالدو که این روزها شایعه جداییاش از رئال مادرید سوژه داغ رسانههای اسپانیایی است، چه از جمع کهکشانیها جدا شود و چه در کنار آنها بماند، به خاطر فرار از پرداخت 14.7 میلیون یورو درآمد تبلیغاتیاش در فاصله سالهای 2011 تا 2014 باید به مقامات اسپانیایی جواب پس دهد و برای اثبات بیگناهیاش تلاش کند.
دادستانی مادرید با استناد به گزارشهای اداره مالیات اسپانیا رونالدوی 32 ساله را به چهار فقره کلاهبرداری مالیاتی متهم و از او شکایت کرده است. طبق ادعای دادستانی مادرید، رونالدو برای فرار از پرداخت مالیاتهایش، درآمدهای خود را به یک شرکتی که خودش آن را سال 2010 تأسیس کرد انتقال داده است که این اقدام او به زعم مقامات اداره مالیات اسپانیا، مصداق بارز عامدانه بودن خودداری کاپیتان تیم ملی پرتغال از پرداخت مالیاتهایش بوده است. این در حالی است تیم وکلای رونالدو همچنان بر بیگناهی او تأکید دارند. نشریه اکسپرسوی پرتغال به نقل از یکی از وکلای رونالدو نوشته است: «رونالدو چیزی از تخلف مالیاتیاش نمیداند، نمیدانسته و نمیتوانست که بداند».
یکی از اقداماتی که تیم حقوقی رونالدو سعی در انجام آن دارد، جلوگیری از مقایسه شدن پرونده تخلف مالیاتی رونالدو با پرونده مالیاتی لیونل مسی، مهاجم آرژانتینی بارسلوناست که برای او به جرم کلاهبرداری برای فرار از پرداخت 1.4 میلیون یورو مالیاتش، در نهایت مجازات 21 ماه حبس به همراه داشت. با اینکه رونالدو هم در حال حاضر در خصوص درآمدهای تبلیغاتیاش مورد بازجویی قرار گرفته است، وکلای او سعی دارند به همه نشان دهند که میان پرونده او و مسی شباهتی وجود ندارد. آنها بر این موضوع تأکید دارند که رونالدو از پرداخت مالیاتهایش فرار نکرده است، اما راه عمل به تعهدات مالیاتیاش را اشتباه رفته و اشتباهش هم این بوده است که مالیات تمام درآمدهای تبلیغاتیاش در فاصله سالهای 2011 تا 2014 را سال 2014 پرداخت کرده است در حالی که میبایست مالیات درآمدش در هر یک از آن سالها را در همان سال میپرداخت، اشتباهی که آنها مدعیاند حاصل مشاورههای اشتباهی بوده است که به این بازیکن پرتغالی داده شده است.
راه نجات کریس
به گزارش اکسپرسو، سه قاضی زن به نامهای گومس کاریداد، اوا و ویکتوریا (به نام خانوادگی دو قاضی آخر اشاره نشده است) مسئولیت قضاوت پرونده رونالدو را برعهده دارند. سازوکار رسیدگی به پرونده رونالدو هم به این صورت است که پس از قطعی شدن تصمیم دادستانی برای حفظ اتهامات علیه رونالدو، دادگاه شش ماه زمان را صرف دریافت مدارک و گواهیهای لازم و همچنین شهادت افرادی که به نوعی درگیر این پرونده هستند - از جمله خود رونالدو - خواهد کرد.
در صورتی که پس از رسیدگی قضات به پرونده، اتهامات وارده به رونالدو پابرجا بماند، او دو ماه زمان خواهد داشت تا از خودش دفاع و بیگناهیاش را ثابت کند. طبق گزارشهای رسانههای اسپانیایی حداقل مجازاتی که در صورت اثبات کلاهبرداری رونالدو برای او در نظر گرفته خواهد شد، هفت سال حبس است، اما اکنون نشریه اکسپرسو نوشته است که رونالدو در یک صورت میتواند از خطر زندانی شدن بگریزد.
اکسپرسو در این خصوص نوشته است: «قوانین اسپانیا به گونهای است که اگر رونالدو به تخلف خود اعتراف کند، مجازاتش به دو سال حبس کاهش پیدا میکند». این بدان معناست که رونالدو میتواند با اعتراف به تخلف خود، هفت سال حبس را به حبس تعلیقی تغییر دهد و به این ترتیب از رفتن پشت میلهها نجات پیدا کند.